
Ainekset:
- · 100g margariinia
- · 2dl sokeria
- · 1 kananmuna
- · 4dl vehnäjauhoja
- 2,5dl kaurahiutaleita
- · 1tl leivinjauhetta
- · 1tl vaniljasokeria
- · ripaus suolaa
- · 2tl kanelia
- · ripaus kardemummaa
- · 3dl puolukoita
- · n.3dl kuutioituja omenoita
Valmistus:
- 1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sekaisin margariini ja sokeri (jos käytät sulaa rasvaa, voit vatkata vaahdoksi asti). Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- 2. Lisää kuivat aineet sekä puolukat ja omenat vuorotellen. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin (ei siis mitään supertehokasta monsterivatkainta, joka murskaisi puolukat).
- 3. Nostele nokareita pellille ja paista 175-asteisessa uunissa n.20min, kunnes keksit saavat pikkiriikkisen väriä. Ne eivät tummu kovin paljoa, ja itse tykkään jättää ne mehevimmiksi kuin rutikuiviksi.
Kuva ja teksti on otettu sivulta:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti