tiistai 25. elokuuta 2015

                             
 tehty: 19.8. Ke                             Mustikkakukko:

Ensimmäisenä keittiöpäivänä meidän piti leipoa mustikasta joku leivonnainen. Päätin tehdä mustikkakukkoa, koska pidän siitä ja en ollut syönyt mustikkakukkoa lähes kolmeen vuoteen. Mustikkakukosta minulle tulee mieleen, kun olen syönyt sitä ala-asteella.

Mustikkakukosta tuli hyvännäköinen ja maku oli hyvä ja vähän kirpeä. Mustikoissa olisi saanut olla enemmän hillosokeria. Olen tyytyväinen siihen mitä sain tehtyä                                                                       mustikasta.

Tämän mustikkakukon tekemiseen ei mene kauaa, jos on joku kiireinen päivä jolloin olisi hyvä saada jotain helposti ja nopeasti tehtyä.  Mustikkakukko maistui makealta, mutta myös kirpeältä.

Tässä on mustikkakukon ohje:
                      
                                 Mustikkakukko:                       (4 annosta)
·        0,5l mustikoita
·        2rkl hillosokeria
·        100g rasvaa
·        50g sokeria
·        150g ruisjauhoja. Ruisjauhoista voi myös osan korvata vehnäjauhoilla.
                                  Valmistusohje:

1.        Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita mustikat uunivuoan pohjalle ja ripottele mustikoiden päälle hillosokeria.
2.      Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri ja lisää jauhot joukkoon.
3.      Taputtele tai laita ihan muruseoksena taikina mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
4.        Tarjoile mustikkakukkoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

1 kommentti:

  1. Moikka Ilona!
    Blogisi näyttää hienolta, olet hienosti kirjoitellut myös omaa arviointiasi tekemistäsi tuotteista.

    VastaaPoista